Houtskoolgrill / Izgaralar

Onze grillgerechten worden geserveerd met bulgur (tarwerijst)

 

 

Ribeye doorregen lende stuk 250 gram

 

Bonfile / Ossenhaas geserveerd met champignonroomsaus, 200 gram

 

Tavuk șiș / Spies van kipfilet geserveerd met champignonroomsaus

 

Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes

 

Kasarli Köfte / Gekruide gehaktschijfjes met kaas

 

Kanat Izagara  ballı / Kippenvleugels met honing, tijm en amandelschaafsel

 

Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus naar traditioneel recept

 

Kuzu pirzola / Gemarineerde lamskoteletjes

 

Dana șiș / Spies van kalfsvlees

 

Dana Madalyon / Botermalse kalfsmedaillon geserveerd met champignonroomsaus

 

Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt geserveerd met tomatensaus en lavas (plat Turks brood) naar traditioneel recept

 

Beyti sarma / Spies van gekruid gehakt geserveerd in een Turkse wrap met tomatensaus en gegrilde auberginesalade met yoghurt

 

Ṣiș kebab/  Traditionele spies van gemarineerde stukjes lamsfilet

 

Cöp șiș / Houten spiesjes van kleine stukjes lamsfilet

 

 

Combinaties / Karıșıklar

Köfte & Tavuk șiș / Combinatie van gekruide gehaktschijfjes en gemarineerde kipspies  van de houtskoolgrill

 

Balaban Kebabı / Cöp șiș en köfte geserveerd op een bedje van geroosterd brood, knoflookyoghurt overgoten met tomatensaus en roomboter

 

Karıșık șiș / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees en kipfilet aan de spies

 

Ottomaanse schaal                                                                       vanaf 2 personen   P.P Lamskotelet, kalfsmedaillon, kipfilet, köfte en Adana kebab

 

Saffraan speciaal                                                                           vanaf 2 personen   P.P Lamskotelet, kalfsmedaillon, kipfilet, köfte, Adana kebab, en cöp șiș    

 

 

Black angus Burgers / 200 gram

Onze burgers worden geserveerd met een chef’s special saus en huisgemaakte friet

 

 

Basic Burger, met koolsalade, augurk, ui, sla en tomaat

 

Cheeseburger, met cheddar kaas, koolsalade, augurk, ui, sla en tomaat

 

Chef’s Burger, pastirma, cheddar kaas, koolsalade, augurk, ui, sla en tomaat

 

 

Tajines en ovengerechten / Güvecler

 

Etli güvec / Lamstajine met diverse groenten o.a. aardappel, courgette, aubergine, gedroogd fruit en noten

 

Tavuk güvec / Kiptajine met courgette, kikkererwten, gedroogd fruit, olijven en noten

 

Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten

 

Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt

 

Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt

 

 

Pangerecht / Saç

Ṣaç kavurma / Gebakken stukjes lamsvlees met tomaten, ui en Turkse peper  geserveerd in een sac (soort wok)

 

 

Visgerechten / Balıklar

Alle visgerechten met worden geserveerd met gebakken Turkse rijst

 

Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met ui, citroen en een sausje

 

Cupra Izgara / Gegrilde Dorade, een hele witvis van de houtskoolgrill  *            

 

Jumbo Karides / Reuzengamba’s van de grill gemarineerd met saffraan. Geserveerd op een bedje van gebakken ui en pepers  *

 

Somon Izgara / Zalmfilet van de houtskoolgrill geserveerd op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus  *

 

Somon șiș / Spiesjes van gegrilde zalm met romige saffraan-sinaasappelsaus  *            

 

Balık güvec / Vistajine, rijkgevulde tajine met verschillende soorten vis en noten  *

 

 

Pasta’s / Makarnalar

Mantı / Mini deegkussentjes gevuld met gehakt, geserveerd met knoflookyoghurt en tomatensaus. Volgens huisgemaakt naar traditioneel recept.

 

Makarna / Turkse pasta geserveerd met knoflookyoghurt en gehakt met tomatensaus √

 

Karidesli makarna Pasta met garnalen, peper, ui en knoflook in tomatenroomsaus

 

 

 

 

Mezze-diner (Tapas)

 

Met twee personen of meer kunt u iets anders dan het gangbare voorgerecht/hoofdgerecht

diner proeven. Probeert u eens ons Mezze-diner.

Om u de eetculturen van het Midden-Oosten zo optimaal mogelijk te laten proeven

hebben wij een samenstelling van mezze voor u gemaakt. Door deze samenstelling zult

u het gevoel hebben dat u zich in het Midden-Oosten bevind. Wij hebben deze mezze

voor u gecombineerd in een koud voorgerecht, een warm hoofdgerecht en dessert of zelfs koffie met Turkse likeur!

 

_____________________________________________________________________________

 

 

Alleen de warme gang

p.p. € 20,50

Een combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees- en vegetarische gerechten

______________________________________________________________________________

 

2-gangen Mezze-diner

p.p. € 26,75

 

Voorgerecht

Een uitgebreide combinatie van koude mezze

 

Hoofdgerecht

Een combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees en vegetarische gerechten

 

 

 

3-gangen Mezze-diner

p.p. € 29,75

 

Voorgerecht

Een uitgebreide combinatie van koude mezze

 

Hoofdgerecht

Een uitgebreide combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees en vegetarische gerechten

                                                                      

Dessert

Een combinatie van lekkernijen of koffie met Turkse likeur of dessertwijn

 

Onze mezze worden dagvers bereid, naargelang de ingrediënten van het seizoen

 

 

 

                                                                                             

Saffraan 3-gangen keuze menu

 

Voorgerechten

Menu met rode linzensoep   p.p. € 24,00

Of

Menu met combinatie van koude mezze, een reis door het Midden-Oosten   p.p. € 28,50

 

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend garnituur

Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus (traditioneel recept)

Tavuk șiș / Spies van kipfilet van de houtkoolgrill geserveerd met champignonroomsaus

Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes van de houtskoolgrill

Karıșık șiș / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees aan de spies en kip aan de spies

Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt van de houtskoolgrill geserveerd  met tomatensaus en lavas ( plat Turks brood)

 

 

Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met uien, citroen en een sausje

Somon Izgara / Zalmfilet, van de houtskoolgrill op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus 

Somon șiș / Spiesjes van gegrilde zalm met romige saffraan-sinaasappelsaus 

 

 

Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten 

Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt 

Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt 

 

 

Dessert

Vrije keuze van de dessertkaart

Of

Koffie met Turkse likeur naar keuze  (mandarijn, rozen, munt, yoghurt of appel)  of Dessertwijn